Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή, η κορυφή του παγόβουνου.

Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τίς μέρες αυτές στο Ευρωκοινοβούλιο και αφορούν μεταξύ άλλων την ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, είναι πάρα πολύ σοβαρά για δύο λόγους:

Ο πρώτος έχει ηθική και πολιτική διάσταση.

Από ποιές ηθικές αρχές και αξίες μπορεί να εμφορείται μια νέα, επιτυχημένη γυναίκα, με ικανοποιητικές σπουδές, εκλεγμένο μέλος ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού, με έσοδα της τάξεως των 20,000 μηνιαίως ώστε να είναι επιρρεπής στην δωροδοκία από οπουδήποτε κι' άν αυτή προέρχεται;
Απ' την άλλη, την πολιτική διάσταση, υπάρχει η ευθύνη των κομμάτων.
Αυτή συνίσταται στα κριτήρια με τα οποία αυτά επιλέγουν τους υποψηφίους τους. Βλέπουμε όλο και συχνότερα ως μέλη κοινοβουλίων ανθρώπους της show biz και του κάθε είδους glamour που το μοναδικό προσόν τους είναι η αναγνωρισημότητά τους και η λαοφιλία που απολαμβάνουν λόγω δραστηριοτήτων εντελώς ξένων με την πολιτική.
Όμως αυτοί ψηφίζουν, νομοθετούν και παίρνουν αποφάσεις. Τί σόϊ αποφάσεις θα πάρουν όταν η ψήφος τους επηρεάζεται εμμέσως ή αμέσως από αδιαφανή υπόγεια συμφέροντα βιομηχάνων, εκμεταλλευτών γής ή ανθρώπων της νύχτας;
Έτσι όμως η δημοκρατία καταλύεται. Σιγά - σιγά και αθόρυβα. Και από δημοκρατία γίνεται μπανανία μικρών ή μεγάλων συμφερόντων.

Ο δεύτερος λόγος είναι επίσης το ίδιο σπουδαίος.

Οδηγεί στην κατάλυση της Δύσης και των αξιών της συνολικά.
Συμπτωματικώς αναδείχθηκε τώρα η δωροδοκία από τους Καταριανούς λόγω της επικαιρότητος, κυρίως της ενεργειακής κρίσης συνεπεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Δέν υπάρχει όμως η παραμικρή αμφιβολία ότι τα καθεστώτα του Κόλπου με την οικονομική ισχύ που απέκτησαν (-άς όψονται γι' αυτό οι νικητές του Β' Π.Π. οι οποίοι δέν τίμησαν το αίμα των εκατομμυρίων θυμάτων της περιόδου εκείνης-) προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια, χρησιμοποιώντας την μόνη μέθοδο που ξέρουν και μπορούν, την δωροδοκία και την διαφθορά, να αλώσουν τον Δυτικό κόσμο.

Η ιστορία της Καϊλή και των άλλων συγκατηγορουμένων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Ο τεράστιος υποθαλάσσιος όγκος του κρύβεται με επιμέλεια μέχρις ότου συγκρουσθεί με τον Τιτανικό.
Τότε όμως θα είναι πολύ αργά. Και βάρκες δέν θα υπάρχουν.

Άς σημειωθεί για όσους σπεύσουν να πούν ότι είναι νωρίς επειδή οι κατηγορίες μπορεί να μήν ευσταθούν, ότι η φαινομενικά αδικαιολόγητη ένθερμη δήλωση της Καϊλή υπέρ του καθεστώτος του Κατάρ, ενώ μέχρι τώρα οι δηλώσεις της για διάφορα θέματα ήταν γενικά φειδωλές, μετρημένες και συνήθως εύστοχες, αποτελεί από μόνο του τεκμήριο ενοχής.
Τέλος, ευτυχώς που υπάρχει και το predator...


Δεν υπάρχουν σχόλια: