Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πρώτη Φορά Αριστερά - 100 μέρες!

Αποδείχθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, οτι η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» απλά, δέν είναι κυβέρνηση. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.
Κινείται χωρίς πρόγραμμα, αυτοσχεδιάζοντας.
Για την ιστορία, ας θυμηθούμε:
Ο υπουργός οικονομικών δηλώνει δημόσια οτι οι προτάσεις του πρός τους δανειστές είναι σκόπιμα ασαφείς -δημιουργική ασάφεια την είπε- για να ξεγελαστούν (!) οι βουλευτές των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και να τίς ψηφίσουν.
Λίγο αργότερα ο ίδιος δηλώνει οτι, προκειμένου να ξεγελάσει τους «θεσμούς» οι οποίοι ζητούν αύξηση του ΦΠΑ, θα ψάξει να βρεί κάποιο προϊόν «κρυμένο», που κανείς δεν το αγοράζει (!), θα του αυξήσει τον ΦΠΑ και θα είναι όλα ok.
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως αφού διαπίστωσε οτι οι συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών δεν ήταν καλές, τούς άνοιξε τίς πόρτες να πάνε να βρούνε την τύχη τους στην Ομόνοια και στίς γειτονιές της Αθήνας.
Μέρες αργότερα η υπεύθυνη για την μετανάστευση υφυπουργός, διαπίστωσε οτι οι μετανάστες πηγαίνουν την ημέρα στίς πλατείες για να «ληαστούν» και σε ερώτηση του δήμαρχου Καμίνη που πηγαίνουν μετά απάντησε οτι «εξαφανίζονται, απλά εξαφανίζονται, δεν ξέρω πού», αφήνοντας άφωνους τους ακροατές της.
Την επομένη, πάλι ο Δημοσίας Τάξεως αφού συνεννοήθηκε με τον βοηθό της κυβέρνησης αρμόδιο για τούς ψεκασμούς, απείλησε τους Γερμανούς πως άν δεν του δώσουν τα λεφτά που θέλει θα στείλει τους παράνομους μετανάστες ανακατεμένους με τζιχαντιστές, στο Βερολίνο.
Κι' ενώ οι παράνομοι μετανάστες πορεύονταν στη Γή της Επαγγελίας, ή εξαφανίζονταν, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε οτι είναι «Μαρξιστής», είναι πολέμιος της αριστείας και αποφασισμένος να κλείσει τα πρότυπα πειραματικά σχολεία που είναι φυτώρια ναζισμού (!), να επαναφέρει τους "αιώνιους φοιτητές" και άλλα σχετικά.
Συμφώνησε επίσης με τούς συνδικάλες της ΟΛΜΕ να μην συμμετέχει η χώρα στο σύστημα αξιολόγησης PISA. Ως «μαρξιστής» αντιλαμβάνεται την ισότητα με την μέθοδο του ελάχιστου κοινού παρανομαστή. 
( Εντοπίζουμε τον πιό βλάκα και εν συνεχεία προσπαθούμε όλοι να του μοιάσουμε ώστε να γίνουμε ίσοι ! ).
Ο εκ των σοφών γερόντων υπουργός Επικρατείας της Πρώτη Φορά Αριστερά δήλωσε σε συνέντευξή του πως θα πληρώσουμε το χρέος μας με «αέρα» αφού έτσι κι' αλλιώς κυκλοφορεί παγκοσμίως πολύ "αέρινο" χρήμα...
Σε άλλη του συνέντευξη ο σοφός γέρων μας ενημερώνει οτι οι Πολωνοί ήσαν σύμμαχοι των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο !
Ο επί των εξωτερικών συνάδελφός του, μή γνωρίζοντας καλά γερμανικά -κανείς δεν δεν είναι τέλειος- δεν κατάλαβε σωστά δήλωση του Γερμανού Υπουργού και αμέσως προβαίνει σε διάβημα (!) πρός τη Γερμανική κυβέρνηση !
Πάλι ο υπουργός οικονομικών πληροφορείται "on the air" από δημοσιογράφο οτι δόθηκαν αυξήσεις σε υψηλόμισθους ΔΕΗτζήδες -προστατευόμενοι του Λαφαζάνη αυτοί.
Εκπλήσσεται και ομολογεί πως αυτό είναι ένα πρόβλημα !
Εν συνεχεία ο «πολύ βαρύς και όχι» του ΣΥΡΙΖΑ Φωτόπουλος τον προτρέπει, αυτόν και όσους διαφωνούν με τίς αυξήσεις των ΔΕΗτζήδων να «πνίξουν τον πόνο τους με ξύδι» !
Επανερχόμενος ο των οικονομικών προτείνει «νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής». Φοιτητές, τουρίστες και νοικοκυρές εφοδιασμένοι με κρυφές κάμερες και άλλα γκατζετάκια θα αμολυθούν ανά την Επικράτεια για να πιάσουν τους φοροφυγάδες.
Δευτεροκλασάτα στελέχη, όπως η αρμόδια επί της μετανάστευσης υφυπουργός, δηλώνει οτι είναι άδικο να κακομεταχειριζόμαστε τους μετανάστες και να ήμαστε υπερβολικά ευγενικοί στους τουρίστες ! 
( Άγιε μου Γεράσιμε, πώς της ήρθε αυτή η σύγκριση ; )
Ο υπουργός άμυνας -οιονεί υπουργός εξωτερικών- πηγαίνει στην Αμερική να "προσφέρει" στους Αμερικανούς συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο 70-30 !!!
Τρώει φυσικά τη χυλόπιτα, ρεζίλι των σκυλιών. Επιστρέφει πίσω σφυρίζοντας αδιάφορα...
Βέβαια είχε προηγηθεί η πρότασή του στους Κύπριους να αγοράσουν ένα σμήνος αεροπλάνων και να τους τα «φυλάει» αυτός στίς βάσεις της Κρήτης... Έλεος !!!
Μετά προέκυψε και η Ζωή ! ( μία είναι η Ζωή ).
Τί να πείς για την Ζωή;  Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει πως είναι έτοιμος να κατασχέσει την περιουσία του Ινστιτούτου Γκαίτε. Ο πρωθυπουργός του τον «αδειάζει» στην Γερμανία με επισημότητα. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει οίκαδε και ο επαναστάτης υπουργός αντί να παραιτηθεί, ξανακάνει δηλώσεις πως θα κατασχέσει ότι γερμανικό βρεί μπροστά του χωρίς ο πρωθυπουργός του να αντιδρά !
Για το ήθος της Πρώτη Φορά Αριστερά, τί να πούμε; Περιορίζεται τουλάχιστον στο 12% - «λαϊκό» ποσοστό μπορούμε να πούμε.... Κάτι είναι κι' αυτό έναντι των πεντακοσίων χιλιάδων του «Μεγάλου».  Στη Βουλή ο βουλευτής Παναγούλης αναγγέλλει την πρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ και πρωτίστως όλων όσων «βοήθησαν» να ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Σχεδόν καμία αντίδραση!  Διορισμοί και βολέματα ημετέρων που συναγωνίζονται επάξια τίς χειρότερες εποχές της διακυβέρνησης από τούς προηγούμενους.

Ζούμε μέρες επικίνδυνες. Κανείς, από καμιά πλευρά δεν ενημερώνει ψύχραιμα τους Έλληνες οι οποίοι είναι πλέον έρμαια της κυβερνητικής προπαγάνδας και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης.
Έχουμε μια κυβέρνηση κυριολεκτικά του «δυό λαλούν και τρείς χορεύουν». Χωρίς αμφιβολία αυτή τη στιγμή πορευόμαστε με «αυτόματο πιλότο» πολύ παλαιάς τεχνολογίας όμως.
Σε άλλες εποχές διάφορα ετερόκλητα κυβερνητικά σχήματα είχαν ως συνδετικό υλικό διατήρησής τους στην εξουσία, το χρήμα, κοινώς την «κουτάλα».
Τώρα όμως; Συνδετικό υλικό δεν υπάρχει ενώ οι «μεταλαμβάνοντες» την εξουσία αποτελούνται από κάθε καρυδιάς καρύδι.

Ο υπουργός δικαιοσύνης σε ερώτηση γιατί οι βουλευτές του σύριζα επισκέπτονται τους τρομοκράτες στην φυλακή ( Ξηρός, Κουφοντίνας ) απαντά στη Βουλή οτι η πολιτική της κυβέρνησης είναι να «συνομιλεί» και με τους κρατούμενους τρομοκράτες !!!

100 μέρες κρίσιμες πέρασαν, έτσι χωρίς πρόγραμμα. Ωστόσο, υπάρχει πάντα η ελπίδα ο πρωθυπουργός να συνειδητοποιήσει, έστω την τελευταία στιγμή, ότι δεν είναι πρόεδρος 15μελούς αλλά πρωθυπουργός Ευρωπαϊκής χώρας.

Άν όχι, μιά μέρα, όχι πολύ μακρινή, η πλάκα θα σταματήσει απότομα: Όταν η κυβέρνηση θα υλοποιεί υποχρεωτικά το σχέδιο Λαπαβίτσα. Τότε θα είναι πολύ αργά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: