Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πρός Υποψηφίους Δημάρχους Επιστολή.

Αγαπητοί υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν έχω αντιληφθεί μέχρι σήμερα για ποιόν λόγο διαγκωνίζεσθε πέραν αυτού της κατάκτησης της εξουσίας.
Την πεποίθησή μου αυτή μπορείτε να την επιβεβαιώσετε άν ρωτήσετε οποιονδήποτε δημότη αυτής της πόλης για ποιόν λόγο θα ψηφίσει τον όποιον ψηφίσει.
Θα διαπιστώσετε οτι απλά, δεν υπάρχει απάντηση !

Δεν γνωρίζω το όνομα του δημάρχου Τρικάλων, ούτε και με απασχολεί μιας και δεν είμαι δημότης Τρικκαίων, όμως ο άνθρωπος αυτός έχοντας αναδείξει την πόλη του κατατάσσοντάς την μεταξύ των καλύτερων της ΕΕ, έχει σίγουρα πολλά να πεί στους ψηφοφόρους του. ( Επειδή μάλλον δεν το γνωρίζετε, μεταξύ άλλων, τα Τρίκαλα έχουν επιλεγεί μαζί με λίγες άλλες πόλεις της ΕΕ για την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος λεωφορείων χωρίς οδηγό που ξεκινά φέτος το καλοκαίρι ).
Σείς, τί έχετε να επιδείξετε ώστε να ζητάτε την ψήφο μας ;

Μήπως έχετε φροντίσει για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών ; ( Είναι δείγμα πολιτισμού, άν δεν το γνωρίζετε ).
Όταν τα πεζοδρόμια ολόκληρα, όπου υπάρχουν, καταλαμβάνονται από ταβέρνες και καφετέριες ή άλλα "μαγαζιά" και ο πεζός εξαναγκαζόμενος να περπατήσει στο οδόστρωμα παρασυρθεί από αυτοκίνητο, ποιός θα ευθύνεται; Ο οδηγός, ο ταβερνιάρης, ή εσείς που καταργήσατε το πεζοδρόμιο;

Μήπως έχετε δεί στην περιοχή "Φαραώ" έντρομους τουρίστες με παιδικά καροτσάκια να μήν ξέρουν που να σταθούν και που να πάνε εν μέσω αυτοκινήτων κορναριζόντων; Σας βεβαιώνω οτι οι σκηνές είναι απόλυτα τριτοκοσμικές.

Μήπως έχετε φροντίσει για την ανάπτυξη ενός συστήματος αξιόπιστης αστικής συγκοινωνίας εντός της πόλεως και στα περίχωρα;

Μήπως έχετε δεί τί μέτρα ασφαλείας παίρνουν τα συνεργεία των υπηρεσιών σας όταν εργάζονται σε δημόσιους χώρους;

Μήπως έχετε δεί σε τί χάλι, από άποψη ασφάλειας, βρίσκονται οι βασικοί δρόμοι του νησιού; Ας πούμε αυτός Αργοστολίου - Πόρου που είναι και ο βασικότερος πλέον;

Μήπως έχετε φροντίσει για την δημιουργία θέσεων στάθμευσης ώστε να ελευθερωθούν οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε parking;
Αλλά τί λέω! Αρκεί να περάσει κανείς έξω από το Δημαρχείο "σας" μετά τίς 11 το πρωΐ. Σε δρόμο πλάτους 20 m είναι δύσκολο να διαβεί κάποιος ακόμη και με ποδήλατο λόγω των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων των αυλικών σας.

Αφήστε λοιπόν, παρακαλώ πολύ, τα βαρύγδουπα περί "μνημονίων" και "αντιμνημονίων" - έτσι κι' αλλιώς αυτά δεν είναι για τα δόντια σας, και δώστε λύσεις στην καθημερινή ζωή του Αργοστολιώτη, άν μπορείτε. Άν δεν μπορείτε, "κρείττον του λαλείν το σιγάν".

Υπογραφή:
Ένας πολίτης που θέλει να ακούσει τί έχετε να του πείτε για όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: