Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Χωροταξία, Σουφλιάς, ΤΕΕ και ο μπαλτάς του Μπαλτά...

Περίμενα μέχρι τώρα ( Παρασκευή βράδυ ) να δω τις αντιδράσεις του ΤΕΕ στην συμπεριφορά του εκπροσώπου του ΥΠΕΧΩΔΕ πρός την εκπρόσωπό του, δηλαδή προς το ίδιο το ΤΕΕ.
Περίμενα τουλάχιστον μια ηχηρή παραίτηση του Προέδρου του ΤΕΕ και την κήρυξη ανένδοτου αγώνα των μηχανικών για την προάσπιση του ρόλου του ΤΕΕ ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας που με όρους πεζοδρομίου καταπάτησε ο εκπρόσωπος της Πολιτείας.

Αλίμονο!

Το ΤΕΕ, σχεδόν απολογούμενο, ανήρτησε νωρίτερα στην ιστοσελίδα του το εξής, μεταξύ άλλων:

" .....Έχει πάθος ( η Ράνια Κλουτσινιώτη ) για τις συμμετοχικές διαδικασίες και τη μη αγνόηση των επιστημονικών δεδομένων. Δεν διακρίνεται από εμπάθεια και η παραβίαση των νομικών και ηθικών κανόνων, όπως όλοι γνωρίζουν –πλην φαίνεται της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ- της είναι ξένη. Είναι ιδιαίτερα ψύχραιμη στις αντιδράσεις της.
Δεν θα το πούμε αυτό και για τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η έλλειψη ψυχραιμίας του δημιούργησε ένα επεισόδιο που δεν τον τιμά, και αυτή είναι η εκτίμηση όλων όσων παραβρέθηκαν μάρτυρες στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Αναγνωρίζουμε όμως ότι στο τέλος συνεδριάσεων με μεγάλη βαρύτητα ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλωθεί με τρόπο που δεν θα επιθυμούσε, κάτω από το βάρος της προσωπικής έντασης και, πιθανά, ενός μη επιθυμητού αποτελέσματος.
Αυτό που είναι μη αποδεκτό είναι η παραποίηση των γεγονότων και η σπίλωση δικαίων σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή κατά το χρόνο σύνταξης του δελτίου τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ.... "

Δεν υπάρχουν σχόλια: