Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Η εισβολή στην Ουκρανία και το ηθικό πλεονέκτημα.

 

Οι αξίες οι οποίες συσπείρωσαν τους ανθρώπους γύρω από την αριστερά, είναι η αλήθεια, η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, το δικαίωμα αυτοδιάθεσης εθνών και ατόμων.

Είναι προφανές οτι η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία παραβιάζει βάναυσα όλες αυτές τίς αξίες.

Κι’ όμως τα εδώ εναπομείναντα σταλινικά απολιθώματα προσπαθούν με κάθε μέσον να τον δικαιολογήσουν.

Δέν πρόκειται, λένε, για εισβολή. Είναι εκστρατεία απελευθέρωσης του ουκρανικού λαού από τους ναζί.

Τί κι’ άν τα διάφορα ακροδεξιά κόμματα της Ουκρανίας συγκεντρώνουν ποσοστά πολύ μικρότερα απ’ αυτά της ημέτερης χρυσής αυγής.

Δηλαδή, άν κάποιοι χρυσαυγίτες πάνε και βάλουν καμιά σημαία στα Ίμια, η Τουρκία νομιμοποιείται να εισβάλει στην Ελλάδα προσποιούμενη οτι κτυπά τον φασισμό; Έλεος!

Υποδέχθηκαν, λένε, οι ουκρανοί τους ναζί ώς ελευθερωτές κατά τον Β΄Π.Π.

«Ξεχνάνε» βέβαια, (σε εισαγωγικά, διότι οπωσδήποτε γνωρίζουν), τον μεγάλο λιμό, γνωστό ώς γολονομόρ, το ολοκαύτωμα δηλαδή που προκάλεσε η σταλινική θηριωδία στον ουκρανικό λαό λίγα χρόνια νωρίτερα,  που άφησε εκατομμύρια νεκρούς, ενδεχομένως πολύ περισσότερους από το ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι χιτλερικοί ναζί. Στίς συνθήκες αυτές είναι εξηγήσιμη η συμμαχία ακόμη με τον διάβολο εναντίον των σοβιετικών.  Ασε δε, που μέχρι πρίν λίγο υπήρχε σε ισχύ το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ.

Κάθε ενέργεια πρέπει να κρίνεται στο περιβάλλον και στην εποχή που γίνεται, και όχι με τα σημερινά δεδομένα.

Βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, εκτός των ρωσικών φυσικά, να βομβαρδίζουν αδιακρίτως μέσα στίς πόλεις σχολεία, νοσοκομεία ό,τι νά ‘ναι.

Ήταν κρησφύγετα, λένε, των ναζί.

Μα ελάτε τώρα! Γεμάτη ναζί είναι η Ουκρανία; Τέτοια αφέλεια;

Το μίσος αυτών των «αριστερών» εναντίον της Δύσης τους έχει ποτίσει με τέτοια ανηθικότητα που τους κάνει να αδιαφορούν για το πασιφανές:

Την βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση εναντίον μιάς ανεξάρτητης χώρας.

Ήθελαν, λένε, οι ουκρανοί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ κι’ αυτό φόβισε τη Ρωσία.

Δηλαδή, άν μιά χώρα νομίζει οτι φοβάται από τις όποιες αποφάσεις πάρει μιά γειτονική χώρα στο πλαίσιο του δικαιώματος της αυτοδιάθεσής της, νομιμοποιείται να εισβάλει σ’ αυτήν;  Άν δηλαδή οι τούρκοι νομίσουν οτι φοβούνται τον ελληνικό στρατό που υπάρχει στα νησιά, νομιμοποιούνται να εισβάλλουν;;

Άν η Φιλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, νομιμοποιείται η Ρωσία να εισβάλλει, όπως έχει ήδη απειλήσει;

Ο έλληνας «αριστερός» ακολουθεί πιστά το δόγμα «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου».

Το δείχνει με την συμπαράστασή του στους ισλαμιστές, και με τη συμπαράστασή του σε όποιο αδιακρίτως, βάρβαρο, αυταρχικό ή δικτατορικό καθεστώς, με μόνο κριτήριο την εχθρότητα πρός την Δύση.

Πολεμά μανιωδώς την Δύση, η οποία αποκλειστικά του παρέχει αυτήν την δυνατότητα, τον πόλεμο εναντίον της δηλαδή μέσα από τους δικούς της θεσμούς χωρίς να φοβάται να καταλήξει στα μπουντρούμια ή σε κάνα χαντάκι.

Πριονίζει τα κλαρί πάνω στο οποίο κάθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: