Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Περί γρίππης, φαρμάκων και άλλων τινών...

Ο κ. Νίκου Δήμου στο πλαίσιο της άποψής του για τον Σύνδεσμο Ορθολογικής Σκέψης ( καθ' όλα αποδεκτό ως ιδέα ) φέρει ώς παράδειγμα το εμβόλιο για την γρίππη.
Αφήνει δε να εννοηθεί ότι οι αντιδρώντες στο ( τάκα-τάκα ) εμβόλιο, είχαν άδικο αφού μέχρι τώρα δεν έπαθε τίποτα κανείς ( ! )
Πολύ βιάζεστε κ. Δήμου.
Όσοι έχουν υποστεί ραδιενέργεια ( π.χ. ), δεν έπαθαν κάτι αμέσως!
Σας αφιερώνω τον παρακάτω σύνδεσμο, που λές και κατά διαβολική σύμπτωση δημοσιεύθηκε στο ίδιο φύλλο της εφημερίδος με την επιστολή σας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/01/2010_386260

Κατόπιν τούτου, ο κ. Νίκου Δήμου δυστυχώς, βρίσκεται -ακόμη- στον δικό του κόσμο!

Η επιστολή του κ. Νίκου Δήμου:

Eλλειμμα ορθολογισμού


Κύριε διευθυντά


Διαβάζοντας τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, θυμήθηκα μία παλιά προσπάθεια. Είχα προτείνει –μαζί με μερικούς φίλους και γνωστούς– τη δημιουργία ενός Συνδέσμου Ορθολογιστικής Σκέψης (αρχικά ΣΟΣ). Πιστεύω ότι το έλλειμμα ορθολογισμού σε αυτή τη χώρα είναι απείρως μεγαλύτερο από το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών - και πολύ πιο επικίνδυνο. Ζούμε ανάμεσα στον μύθο και την παράνοια - και αδυνατούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Μία ένωση πολιτών με στόχο τον εξορθολογισμό της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, που θα παρενέβαινε δυναμικά όπου εμφανιζόταν η παράνοια (περίπτωση νέας γρίπης) ή ο παραλογισμός (περίπτωση Δραγώνα) θα μπορούσε ίσως να εξυγιάνει την ατμόσφαιρα.


(Αλήθεια τι έγιναν όλοι όσοι μας έλεγαν ότι θα πεθάνουμε από τις παρενέργειες του εμβολίου Η1Ν1; Μύτη δεν άνοιξε…).


Νικος Δημου / συγγραφέας

ΥΓ:
Πιστεύω να γνωρίζετε κ. Δήμου το ανέκδοτο του φούρναρη στο μικρό χωριό, και τα 200 ψωμιά του. ( ...να δώ τι θα τα κάνεις τα 200 ψωμιά ! ).
Χαίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: