Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

"Φώς στο τούνελ". Ποιό φώς; Ποιό τούνελ ;;

Δεν χρειαζόμασταν μια ακόμα πολυμελή και βαθιά κομματική κυβέρνηση.
Tα κόμματα που μας οδήγησαν στην καταστροφή, παρά τις υποσχέσεις του  Σαμαρά, ακολούθησαν τη γνωστή κακή, παραδοσιακή συνταγή, φτιάχνοντας ένα ακόμα πολυμελές και βαθιά κομματικό κυβερνητικό σχήμα.
Η νέα κυβέρνηση αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από στελέχη του σκληρού πυρήνα των δύο κυβερνητικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις της καταστροφής. Επιπλέον, είναι προφανές ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι προϊόν εσωκομματικών ισορροπιών, τόσο μεταξύ των δύο εταίρων όσο και εντός της ΝΔ, οι διάφορες τάσεις της οποίας έπρεπε να ικανοποιηθούν εξίσου.
Όμως η χώρα χρειάζεται μια πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές, χωρίς αναβλητικότητα. Σε κάθε περίπτωση, μένει να αποδειχθεί αν τα ίδια κόμματα και οι ίδιοι άνθρωποι έχουν αλλάξει, κάτι για το οποίο βάσιμα αμφιβάλλουμε, όταν μια ακόμα γνωστή ελληνική βιομηχανία (Κατσέλης) προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ελληνικών επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν σε πτώχευση, αφήνοντας πίσω τους στρατιές ανέργων. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυξάνουν τον ήδη εφιαλτικό αριθμό των ανέργων του ιδιωτικού τομέα (εκτιμάται ότι έχουν υπερβεί το 1.3 εκ.) διαψεύδοντας τις δηλώσεις περί "success story".
Δυστυχώς, γι’ αυτούς τους απολυμένους κανείς δεν θα διοργανώσει εκδηλώσεις συμπαράστασης, αλλά το κυριότερο κανείς δεν έχει δώσει λύσεις λες και πρόκειται για παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Oι ελληνικές επιχειρήσεις υποφέρουν από την έλλειψη ρευστότητας, την εξοντωτική φορολογία, την παράλογη γραφειοκρατία, τις απίστευτες στρεβλώσεις και το υπέρογκο ενεργειακό κόστος. Κυβέρνηση και τρόϊκα θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα αυτές οι πληγές, δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.
Οι απολύσεις ΔΥ από μόνες τους, ουδέν αποτέλεσμα παράγουν άν δεν συνοδεύονται από τίς προγραμματισμένες εκείνες αλλαγές που θα βάλλουν τα πράγματα σε νέα τροχιά.
Δυστυχώς όμως, οι ενέργειες τύπου ΕΡΤ τίποτα καλό δεν προοιωνίζουν. Ούτε φυσικά ο πρόσφατος ανασχηματισμός.
Στο βάθος των τούνελ δεν υπάρχουν φώτα. Υπάρχουν δόσεις. Αξίζει να περνάς το τούνελ για τη "δόση" σου ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: