Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το καφενείο της Καμπάνας

" Ντροπή για τον Δήμο Κεφαλληνίας "
Αναρωτιέμαι: Ντροπή για ποιούς ακριβώς; Για τους δημοτικούς άρχοντες, ή για τους δημότες;
Η σύγχυση αίτιου και αιτιατού είναι το πλέον σύνηθες στίς μέρες μας. Π.χ. το "μνημόνιο" είναι το πρόβλημά μας, ή οι πράξεις και παραλείψεις που το προκάλεσαν;
Εν προκειμένω, είναι φανερά δύο πράγματα: Το ένα είναι η κακή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου που οδήγησε σε αδιέξοδο. Το άλλο είναι οτι δεδομένου του αδιεξόδου επιλέγονται λύσεις με μόνο και βασικό κριτήριο το έλασσον πολιτικό κόστος.
Οι δημοτικοί άρχοντες όμως δεν κατέλαβαν τίς θέσεις τους μόνοι τους, αλλά εκλέχθηκαν από εμάς.
Και άν υπάρχει μισή δικαιολογία για την ψήφο μας στίς εθνικές εκλογές, δεν υπάρχει καμία για τίς δημοτικές εκλογές.
Πρώτον γιατί ο κόσμος είναι μικρός εδώ γύρω, και είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία όλων και δεύτερον γιατί οι δημοτικοί άρχοντες δεν χαράζουν εθνική πολιτική, τα ζητήματα  της τοπικής κοινωνίας καλούνται να διεκπεραιώνουν.
Νομίζω λοιπόν οτι η ντροπή είναι δική μας αποκλειστικά αφού με την ψήφο μας ενσυνείδητα αναδείξαμε στην ηγεσία του δήμου εγνωσμένης αναξιότητας ανθρώπους με γνώμονα τα προσωπικά μας συμφέροντα και φιλοδοξίες.
Είναι λυπηρό για τους συμμετέχοντες και δεν συνιστά πολιτισμό η παύση λειτουργίας της "Καμπάνας" ενώ αξίζει κάθε συμπαράστασης η προσπάθεια διατήρησής της.
Όμως ας γίνει μάθημα για μας: Να μεταπηδήσουμε από την κατηγορία των πελατών στην κατηγορία των πολιτών. Γιατί αυτό συνιστά πολιτισμό !

Δεν υπάρχουν σχόλια: