Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η ποιότητα της Παιδείας μας ( που είναι η καλύτερη του κόσμου ! )

Όσοι έτυχε να έχουν κάποια συναλλαγή επαγγελματικής φύσεως με αξιωματούχους της διοίκησης ή κυρίως "πολιτικούς" προϊσταμένους έχουν αντιληφθεί πόσο ανεπαρκείς είναι οι τελευταίοι. Είναι αδύνατον να υπάρξει μιά στοιχειώδης επικοινωνία μαζί τους περισσότερο από δύο λεπτά. Μετά αρχίζουν να κτυπούν κινητά τηλέφωνα, να μπαινοβγαίνουν γραμματείς για υπογραφές, να λένε ανέκδοτα κλπ.
Σχεδόν ποτέ δεν ακούν. Το καταλαβαίνει αμέσως κανείς γιατί ότι κι' αν τους πείς αυτοί απαντούν με ότι ήδη έχουν στο μυαλό τους -άν έχουν κάτι δηλαδή...
Η φθορά αυτή συντελέσθηκε αμέσως μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.
Στίς μικρές κοινωνίες που όλοι γνωρίζονται η φθορά αυτή ήταν οφθαλμοφανής. Η ηθική και η καλλιέργεια των ανθρώπων που αναρριχήθηκαν στην εξουσία δεν άργησε καθόλου να φανεί.
Όταν ο πρόεδρος μιας μικρής κοινότητας εξαναγκάσθηκε μετά από απειλές σε παραίτηση γιατί δεν δεχόταν να πιστοποιήσει ανύπαρκτες ζημίες κτηνοτρόφων προκειμένου αυτοί να λάβουν αποζημιώσεις, ο κύβος είχε ριφθεί.
Ίσως τα παραπάνω μοιάζουν άσχετα με το σχόλιο της Σώτης Τριανταφύλλου για την ποιότητα της Παιδείας μας. Όμως δεν είναι άσχετα !
http://www.gynaikamag.gr/4dcgi/_w_articles_womuseful_1_22/10/2012_466863

Δεν υπάρχουν σχόλια: