Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Από το "Τσοβόλα δώστα όλα" στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο Μνημόνιο...


Φοβάται ο Ευάγγελος Βενιζέλος ένα κοινοβούλιο εχθρικό προς τον κοινοβουλευτισμό. Φοβάται οτι το παραμικρό γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτα φαινόμενα. Φοβάται μήπως εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.
Μα αυτό, έχει ήδη εκκολαφθεί !.
Ακόμα και "τυφλός Ζακύνθου" το βλέπει !
Όσοι από τους πολιτικούς του πράσινου ή μπλέ πασόκ επιθυμούν να πείσουν οτι έχουν κάτι νέο να προτείνουν εκτός από τη γνωστή τέχνη της "εξυπηρέτησης πελατών", θα πρέπει άμεσα να κάνουν ένα πράγμα:
Να αναγνωρίσουν τον προδοτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου και να αρνηθούν εξ' ολοκλήρου την πολιτική του.
Ο ρόλος του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν αναμφίβολα προδοτικός. Ο ίδιος ήταν ευφυής και μορφωμένος. Γνώριζε τί έκανε. Γνώριζε οτι το συμφέρον του τόπου επέβαλε την ευρωπαϊκή πορεία. Την πολέμησε όμως φοβούμενος αριστερές "διαρροές" που θα αποδυνάμωναν την εξουσία του.  Προτίμησε, δίκην φυλάρχου, να εδραιώσει την εξουσία του για ιδιοτελείς σκοπούς μη ενδιαφερόμενος ούτε κάν για την υστεροφημία του. Ακραίος λαϊκιστής εναγκαλίσθηκε κάθε συντεχνιακό συμφέρον με μόνο και αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση του κόμματός του.  Καλλιέργησε την νοοτροπία του εύκολου πλουτισμού και της ισοπέδωσης όλων τω αξιών. Εμπνευστής της αρχής της "ελάσσονος προσπάθειας".
Κι' έτσι φθάσαμε απ' το "Τσοβόλα δώστα όλα" στο "λεφτά υπάρχουν" και στο μνημόνιο.
Άν αυτή η πολιτική δεν συνιστά εθνική προδοσία, αναρωτιέμαι τί άλλο μπορεί να είναι.
Ακόμα και μισοπεθαμένος, με διάφορα πορνίδια και αυλικούς γύρω του, παρέμενε γαντζωμένος στην εξουσία. Μόνο με τύπους σαν τον Κίμ της Β. Κορέας μπορεί να συγκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: