Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η Ζωή Λαθραία

Είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής Αριστεράς.
Δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο. Δεν έχει προτάσεις. Ούτε κάν σκέψεις.
Θεωρεί οτι η αντίθεση με κάθε ενέργεια συνιστά πολιτική σκέψη.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου έγραψε τις απόψεις του για το σχεδιαζόμενο "τοίχος" του Έβρου που θα αποτρέψει τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα.
( εδώ οι απόψεις του:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_08/01/2011_1293648 )
Δεν έχω τη γνώμη οτι οι φράχτες λύνουν προβλήματα. Ίσως να τα μεταθέτουν για λίγο. Στο συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να υπάρχει λύση: Αυτή της εφαρμογής των νόμων. Η είσοδος των αλλοδαπών στη χώρα προφανώς γίνεται γιατί υπάρχει λόγος. Εργάζονται εκεί που δεν εργάζονται ημεδαποί. ( Τα περίφημα "Ολυμπιακά Έργα" -για τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, κανείς δεν μιλά-, με αλλοδαπούς έγιναν η παράνομη είσοδος των οποίων απαιτήθηκε από τους Εργολάβους των έργων για την γρήγορη, -τάχα- ουσιαστικά φθηνή ολοκλήρωση των έργων. )
Είναι επίσης γνωστό οτι πολλές χιλιάδες αλλοδαπών εργάζονται σήμερα σε αγροτικές εργασίες, σε εργοτάξια, ως οικιακοί βοηθοί, ως υπάλληλοι αλλά και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Αφού λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται, σέβονται τους νόμους, πληρώνουν τους φόρους τους δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός εισόδου.
Μπορείς να ζείς στη χώρα νόμιμα; Κανένα πρόβλημα! Όμως σε καμιά, μα σε απολύτως καμιά περίπτωση η Ελληνική Αριστερά δεν έχει συμφωνήσει στην επιβολή των νόμων. Για την ακρίβεια, υπό το σύνθημα οτι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" θεωρεί οτι η τήρηση του νόμου δεν είναι καθήκον όλων, αλλά μερικών.
Αυτό όμως, δεν είναι Δημοκρατία.
ΥΓ:
Θα μπορούσα να πώ στον Πέτρο Παπακωνσταντίνου οτι ο Ντέϊβις ( ο πράγματι αξεπέραστος Δημήτρης Καταλειφός ) του Πίντερ, είναι μάλλον ο χαρακτήρας του νεοέλληνα σήμερα, παρά οποιοσδήποτε άλλος. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτός είναι ο Έλληνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: