Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Η Επιτήρηση.

Μας ενοχλεί που μας επιτηρούν. Που δεν μας αφήνουν να κάνουμε ότι θέλουμε.
Όμως είμαστε μέλη μιας κοινότητας ( μιας οικογένειας ) και φυσικό είναι να ακολουθούμε κάποιους κοινούς κανόνες. Κανείς δεν μας υποχρέωσε να είμαστε μέλη της κοινότητας αυτής. Θα μπορούσαμε να είμαστε αυτόνομοι. Στο τέλος η Ιστορία θα έκρινε τα σύν και τα πλήν.
Όμως, για όσο παραμένουμε μέλη αυτής της οικογένειας οφείλουμε σεβασμό στους αμοιβαία αποδεκτούς κανόνες της.
Δεν μπορεί κάποιος να κλέβει και να μένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί ένας τενεκές να απολαμβάνει προνόμια εις βάρος του επιμελούς και άξιου.
Η παιδεία μας παράγει "τούβλα" και κανείς δεν ενοχλείται.  Μόνο χαμηλώνουμε τη βάση, στο 8, ώστε τα "μαγαζιά" της επαρχίας να μην χάσουν το τζίρο τους, τώρα που θα είναι μειωμένες και οι επιδοτήσεις...
Οι δρόμοι μας είναι οι χειρότεροι της Ευρώπης και αδιαφορούμε για το πλήθος των τροχαίων.
Μέχρι οι εργολάβοι να φτειάξουν νέο σιδηροδρομικό δίκτυο, το παλαιό εγκαταλείφθηκε τη στιγμή που και το τελευταίο χιλιόμετρο και παλαιού δικτύου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αξιοποιείται.
Αλλά ο στόχος δεν είναι οι υποδομές ( το δίκτυο ) αλλά οι εργολαβία και οι συνακόλουθες μίζες.
( Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γραμμή Μεσσολόγγι - Αγρίνιο.  Ο εργολάβος την έφτειαξε, οι μίζες "έπεσαν", ο υπουργός -ο Βερελής νομίζω-, την εγκαινίασε λίγο πρίν τις εκλογές, και τέλος.  Σήμερα έχει λογγώσει και ρημάζει, έτσι απλά!  Καμιά ευθύνη δεν ζητήθηκε. )
Η αστυνομία, πλήρως ανίκανη για το έργο της, έχει εξελιχθεί σε δημόσιους υπαλλήλους με στολή και πιστόλι. Η Μπογκοτά δεν έγινε Μπογκοτά σε μιά νύχτα. Πρός το παρόν η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των διάφορων τύπων με τα μαύρα τζίπ και τους φουσκωτούς στην Αθήνα, είναι μόνο η αρχή.
Αλλά όταν η Βουλή δεν επιτρέπει την δίωξη βουλευτών - μελών της για διάφορα ποινικά αδικήματα που διαπράτουν και καταδικάζεται γι' αυτό από διεθνή δικαστήρια....
Όταν συλλαμβάνονται, σε καθημερινή βάση, επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι να κλέβουν, να δωροδοκούνται, να "λουφάζουν" και να μην εργάζονται και δεν ξέρω τι άλλο και δεν τρέχει τίποτα...
( αν απλώς και μόνον όσοι κλέβουν ή δωροδοκούνται απολύονταν, θα έλυνε ο Παπακωνσταντίνου το πρόβλημά του... είναι μια ιδέα ! )
Η δικαιοσύνη ! Εκεί κι' αν βρίσκεις την ανικανότητα και τη διαφθορά, σε όλο της το μεγαλείο !
Απ' έξω από το παράθυρο του γραφείου του εισαγγελέα να γίνεται "το έλα να δείς" και αυτός να μην ξέρει τίποτα!  Ή να είναι στην αγορά για ψώνια ! ( Ο ίδιος ο προϊστάμενός τους το λέει, δεν το λέω εγώ ! ).
Όσο κι΄αν προσπαθήσεις να βρείς κάτι να δουλεύει καλά σ΄αυτή τη χώρα, δεν βρίσκεις.
( Παλαιά ήταν τα ρολόγια και οι κομμουνιστές. Τώρα έμειναν μόνο τα ρολόγια, αλλά ούτε γι΄αυτά είμαι σίγουρος ! ).
Η χώρα της Μετριότητας !
Όλοι οι άξιοι έλληνες προοδεύουν εκτός Ελλάδος.
Όταν κάμουν το λάθος και προσπαθήσουν να ευδοκιμήσουν εδώ, το μετανιώνουν πικρά.
Δεν τολμά κανείς να το πεί, αλλά είναι αλήθεια:
Μας αξίζουν καλύτερες ηγεσίες απ΄αυτές που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα.
Να φύγουν, αμέσως, αν είναι δυνατόν. Να εξαφανισθούν.
Δέκα εκατομύρια έλληνες εκτός ελλάδος προόδευσαν υπό την ηγεσία αμερικανών, γερμανών, αυστραλών, σουηδών, βέλγων και δεν ξέρω ποιών άλλων.
Ας ζητήσουμε, από μόνοι μας, την ηγεσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: